Vedligeholdelse af Sika-Design kurvemøbler

Rattan er et naturmateriale og Sika-Design kurvemøblerne er utroligt holdbare. De bliver kun smukkere med tiden. Nogle egner sig til at stå ude i sommerhalvåret, mens andre egner sig til brug indendøre.

Hvilke Sika-Design kurvemøbler fungerer til hvad?

Affaire - til overdækkede områder udenfor om sommeren og ellers til indendørs brug

Sofie Caféstol, Bistro Stol og Bistro Bænk er til overdækkede områder udenfor om sommeren og ellers til indendørs brug. Stolene kan modstå en regnbyge, men ikke daglig regn. Når stolene bruges udendøre, bliver rattan gråt som teak. 
Brug dem derfor ikke i kraftigt regn.
 Opbevar møblerne indendørs, når de ikke er i brug, for at bevare deres skønhed.

Alu-Affäire - udenfor om sommeren og ind om vinteren

Affäire stole er flettet af ArtFibre, der er tilgængelig i et større udvalg af farver.  ArtFibre er kunstige fibre lavet af vedligeholdelsesfrie polyethylen, der kan modstå solens UV-stråling. Margret Exterior Spisebordsstol, Monet Exterior lænestol og fodskammel, Sofie Exterior Caféstol og Belladonna Exterior sofa kan derfor anvendes udenfor. Vask rent med vand. Og tag dem ind om vinteren.

Originals - kun til indendørs brug

Piano, Monet, Lulu, Margret, Rossini og Wengler kurvemøblerne er kun indendørs brug. Vask rene med en fugtig klud.

Se alle vores Sika-Design møbler her >>

Rengøring af Alu-Affäire og Exterior kurvemøbler

Vask med mildt sæbevand og fjern pletter med en svamp eller børste.

Rengøring og vedligehold af rattan møbler

Rengør forsigtigt

Støv dine rattan møbler regelmæssigt af med en blød klud. Brug aldrig fortyndere eller slibemidler til rengøring af møbler til flet eller rattan.

Tør grundigt

Tør rattan møblet godt af med en fugtig klud. Der kan bruges en fugtig klud med en mild møbelrens, men pas på, at møblerne ikke blødgøres.


OBS: Hvis møblet bliver overmættet, stilles møblet udendørs i sollyset til det er tørret. Det naturlige materiale vil normalt vende tilbage til sin oprindelige form, så pas på ikke at bøje det, mens det er vådt.Dug / Svamp

Behandling af dug eller svamp skal ske straks: Hvis der begynder dannelse, skal du bruge stærkt blegemiddel i sæbevand til at rengøre de berørte områder. Møblerne skal derefter straks tørres af udendørs.

Undgå farven falmer

De naturlige fibre kan falme i stærkt sollys. Dette er en naturlig proces og ikke nødvendigvis dårlig. Om muligt skal du dog dreje dit møbel regelmæssigt for at fordelingen bliver jævnt. Du kan også overveje at installere persienner eller markiser for at reducere den ekstreme eksponering af sol.

Fugtighed


Hold møblerne væk fra områder med ekstrem varme, da dette kan fordreje eller udtørre møblerne.
Hvis du er i et særligt tørt område, tilføj fugt til luften med en luftfugter.

Olie til Rattan

Hvis træet begynder at sprække på grund af overdreven tørhed, er det bedste at gøre for at sikre yderligere skade ved at behandle med kogt hørfrøolie og hæve rummets fugtighed.